Nordic Worming

Matokäyttöinen biomassan kierrätys

icongreen exclamationFaktat & Numerot

Suomessa heitetään joka päivä menemään hyödyllistä biomassaa. Suurimmaksi osaksi se päätyy kaatopaikoille. Ne eivät ole kaunista katsottavaa, maksavat rahaa, tuottavat tonneittain kaasuja (metaani, hiilidioksidi) ja kun kaikki on valmista, ainoa asia mitä korjataan on muta. Vaikkakin on vaikeaa laskea tarkalleen, kuinka paljon biomassaa menee hukkaan, jopa kaikkein optimistisimmat laskelmat johtavat kymmenistä jopa tuhansiin tonneihin. Joka päivä.

 

Olemalla moderni matoviljely-yritys, me kasvatamme ja ruokimme eurooppalaisia tunkiolieroja tuottamaan rikasta ja orgaanista lannoitetta. Kierrättämällä hukkabiomassaa, otamme talteen resurssit, jotka muutoin menisivät hukkaan. Matojen luonnollisen ruokintakäyttäytymisen ansiosta, biomassan volyymi vähentyy 90:llä prosentilla ja kaikki ravinto on taas käytettävissä uusien kasvien kasvattamiseen.

 Matolannoitteen ominaisuudet

Madon lanta ja sen johdannaiset ovat tunnetusti rikkaimpia orgaanisia lannoitteita sekä harrastelijapuutarhureille että ammattilaisille. Jos verrataan keskitason pintamaahan, ravintoarvot heittelevät kaksinkertaisesta kalsiumpitoisuudesta yksitoistakertaiseen potassiumin määrään. Toinen etu on, että melkein kaikki ravinteet (noin 97%) ovat heti kasveille saatavilla.

Lukuisat tutkimukset ovat onnistuneet todistamaan madonlannan ravintoarvoa ja maaperää parantavat vaikutukset. Tämän lisäksi, käytettynä nestemäisenä matolannoitteena, se suojaa satoa bakteerimyrkyn ja homeenestoaineen tavalla.

 Käyttöesimerkit

Ei ole väliä, oletko innokas harrastelijapuutarhuri vai ammattilainen. Matonlannoite auttaa sinua kasvattamaan terveellisemmin, maukkaammin ja nopeammin!

  • Kasvisten ja kukkien kasvattajat voivat lisätä 10-20% lannoitetta istutusmaaperäänsä. Saatavilla olevan ravinnon nousun lisäksi, matolannoite myöskin pitää enemmän vettä kuin normaali maaperä. Siementaimet versovat nopeammin, varsista tulee paksummat ja lehdet muodostuvat aikaisemmin.
  • Maanviljelijät voivat lisätä kiinteää lannoitetta maaperään kyntämisen jälkeen ja ruiskuttaa nestemäistä matolannoitetta taimiin. Tässä on siis optimaalinen ravinto ja suoja sieniä ja parasiitteja vastaan matolannoitteen avulla!
  • Kaikki puut ja pensaat hedelmätarhassa tulevat hyötymään suuresti, jos ne kastellaan nestemäisellä matolannoitteella.

 Hyvä tietää

Toisin kuin teolliset lannoitteiden kanssa, et voi antaa kasveille liikaa matolannoitetta, koska se ei vahingoita (kemiallinen palovamma) kasviesi juuristoa. Ja nousseen mikrobiaktiivisuuden ansiosta (+ 10-20%), kasvit pystyvät käyttämään ravinteista suuremman osan hyödyksi.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok